Barcelona té un referent a l’hora de menjar patates
fregides: Las Fritas.
En Borja Martínez va obrir el seu primer negoci de patates a
La Barceloneta, al Passeig Joan de Borbó. El fet que fos en un lloc on hi havia
hagut una xurreria ens va fer pensar al barri que era quelcom relacionat, però
no… Es tractava d’un boig per les bones patates, doncs a diferència de molts
llocs, pots menjar patates fregides casolanes i molt ben fetes: cruixents per
fora i cremoses per dins. Es nota amb el preu, però la qualitat bé que s’ho
mereix.
I fa uns mesos va inaugurar una germana de la cuina de La
Barceloneta al Born.
Al carrer Argenteria, Las Fritas té format de cerveseria on,
a més de poder menjar patates amb una soprenentment salsa de cacauet…
… , o amb all i oli (amb textura de pomada, com m’agrada) o
salsa brava (casolana, feta per ells, on es nota el gust dessecat de la nyora)…
… o amb formatge (barreja de Cheddar i Emmental) fos per
sobre…
… o amb butifarra (deliciosa, gens greixosa)…
… o amb pebrots de Padrón…
… o amb ou…
… o amb encenalls de pernil ibèric…
En fi, hi ha un munt de possibilitats i combinacions.
A més de les patates, Las Fritas del carrer Argenteria
ofereixen tapes com croquetes…
… de les que destaquen les de txipirón: al menjar-les,
sembla que t’estiguis menjant un txipirón cremós!!!
També s’hi poden trobar unes delicioses croquetes de pernil…
… així com unes de bolets.
Les olives amanides amb comí són delicioses…
… així com les Gildas.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada