10 de juny 2017

20 anys de Turisme Garrotxa

Del 6 al 8 de juny, el Palau Moja ha estat l'escenari d'unes activitats destinades a divulgar la Garrotxa. Se celebraven els 20 anys de "Turisme Garrotxa".




A l'acte inaugural es va poder escoltar una conversa entre el cuiner i divulgador gastronòmic Pep Nogué i la Fina Puigdevall, cuinera i propietària de Les Cols, restaurant amb dues estrelles Michelin.





La conversa va anar al voltant del producte. I tot, perquè Puigdevall cuida molt la matèria prima amb la que fa els seus plats. Aquesta cura no es limita, només, a tenir uns horts on conrea part del que consumeix sinó que, també, estableix aliances amb gent del territori per tal de tenir grans productes. A més, es tracta d'una cuinera que dóna molt valor als ingredients més tradicionals, no els sacrifica per fer tècniques i combinacions que li permetin mantenir o ampliar les estrelles Michelin. El seu èxit rau en donar importància a elements de la cuina catalana com el fajol o el farro.


Després de la xerrada, vàrem gaudir d'una degustació de plats elaborats per l'equip de Les Cols.


Crosta de fajol i embotits. Boníssim tot!!! Extraordinari gust.































Brou fumat amb espagueti de fajol. Un brou sedós i aromàtic que es va tornar cremós al barrejar-se 
amb l'espagueti.




Fessols de Santa Pau amb el seu suc. Recepta molt senzilla que remarcava el gust del fessol.




Ou amb tonyina. Ou sedós acompanyat d'una crema boníssima.





Coca i xocolata. Les postres, una combinació molt tradicional. La coca era flonja i gens passada de dolç. La xocolata, exquisida.





Personalment, vaig regar tot l'àpat amb un cava que Mont-Ferrant va fer per a Les Cols. Puc afirmar que va ser el millor cava que he begut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada