29 d’oct. 2015

La Castanyada

El dia 31 d'octubre és la vetlla de Tots Sants, un moment per a recordar els que ja no hi són entre els vius.


A Catalunya, com altres dies importants, aquesta nit passa al voltant de la taula. Hi ha els panellets (uns dolços amb base de massapà dels que us parlaré en un altre moment) i la Castanyada. La Castanyada consisteix en un àpat on es consumeixen castanyes cuites al carbó amb uns moniatos, també cuits de la mateixa manera.


Tot això, regat amb vi dolç, com el Moscatell.


Personalment, vaig voler fer un plat un s'unissin els dos elements de la Castanyada, les castanyes i els boniatos, en un de sol: Castanyada resconstruïda.

Per a fer-la, bollir 650 g de boniato en 3 gots d'aigua i 1 got de sucre. Un cop cuit el moniato, triturar afegint l'aigua de bollir fins que tingui la textura desitjada. Posar una mica d'aquesta preparació en un plat i a sobre afegir unes castanyes cuites i passades per caramel.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada